Pažitka
Název:

Kuřecí řízečky v zakysané smetaně a zelný salátek s mrkví


Kuřecí řízečky v zakysané smetaně a zelný salátek s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízečky500 g
zakysaná smetana180 g
koření - baby gril2 - 3 lžičky
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
Salátek:
zelí1/2 hlávky
střední mrkev2 ks
petrželka hrst
jarní cibulka2 ks
Zálivka:
vinný ocet2 lžíce
med1 lžíce
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Počasí už je skoro letní a k létu patří bezesporu grilování. U nás se griluje často a tak vymýšlíme nejen nové možnosti koření, ale i příloh. Pro tentokrát jsme tedy pro děti vyzkoušeli baby koření a zelný salátek s mrkví. Aby bylo masíčko hezky křehké, naložila jsem jej do zakysané smetany a nechala uležet do druhého dne. Děti byly moc spokojené, takže můžeme recept zařadit do grilovacího menu.

Nejprve si očistíme kuřecí maso, pokud je velké, tak jej překrojíme, abychom měli řízečky. V míse si smícháme grilovací koření se zakysanou smetanou. Maso mírně osolíme a naložíme do marinády ze zakysané smetany a koření. Nejlépe přes noc, maso je pak krásně křehké. Salát si připravíme tak, že si zelí omyjeme a nasekáme na nudličky, stejně tak i mrkev. V misce si uděláme zálivku, kdy prošleháme vinný ocet a med, osolíme a opepříme. Všechny ingredience prošleháme. V míse pak smícháme nakrájené zelí, mrkve, nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou, a pokud je třeba tak osolíme či opepříme. 

Maso po naložení grilujeme na grilu či na grilovací pánvi cca 6 - 8 minut z každé strany. 

Podáváme se zelným salátem s mrkví.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno