Pažitka
Název:

Kuřecí roláda plněná slaninou a cibulkou


Kuřecí roláda plněná slaninou a cibulkou


Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
sůl špetka
pepř špetka
cibule1 ks
slanina pár plátků
olivový olej trochu
třtinový cukr1 lžíce
cuketa1 ks
mrkev1 ks
brambory dle potřeby
mléko trošku
smetana trošku
máslo kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Podáváné s bramborovo-mrkvovým pyré v kabátku z grilované cukety. No nedejte si!

Roláda: Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nařízneme tak, aby se nám do nich dobře rolovala náplň. Lehce poklepeme, abychom vyrovnali výškové rozdíly, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

Náplň: Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky a restujeme na olivovém oleji do zlatova. V závěru posypeme lžící třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Jakmile máme hotovo, směs rozložíme na připravená prsa a zabalením vytvoříme roládu. Zavážeme provázkem, na pánvi zprudka opečeme, aby se nám maso hezky zatáhlo, a necháme dopéct v troubě takových 10 minut na 200°.

Kabátek z cukety: Cukety nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a na pánvi do zlatova opečeme.

Bramborovo-mrkvové pyré: Do osolené vody přidáme mrkev a brambory nakrájené na kostičky a vaříme do měkka. Slijeme vodu, přidáme teplé mléko, trošku smetany a dochutíme solí, pepřem a kostkami másla. Tyčovým mixérem rozmixujeme.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno