kuřecí prso | 1 ks |
slanina | 1 plátek |
čerstvě mletý pepř | špetka |
smetana 33% | 1 kelímek |
houby | dle potřeby |
Ingredience: |
Asi jste si všimli, že mám zálibu v roládách a kapsách. Ano, prostě mě to baví vařit a je to lepší než nějaký suchý plátek schovaný pod kilem eidamu a kilem šunky.
Jelikož už rolády dělat umíme, zaměříme se spíše na omáčku z pravých hříbků. V jednom z minulých příspěvků jsme si nastínili jednoduchý postup. Já bych ale teď hrozně rád vyzdvihl pár věcí, které jsou pro vaření jakékoli omáčky k masu a vlastně obecně u jídla velmi důležité.
Hlavní zásadou jsou čerstvé suroviny. Vždycky hrozně dobře funguje, když máte čerstvé bylinky, protože jich nemusíte dávat mnoho, ale nádherně provoní vaše jídlo. Pytlíky od nejmenovaných výrobců s různými bylinkovými směskami prostě NEBRAT! Další věc je mlýnek na pepř. V každé správné kuchyni fanouška do vaření by neměl chybět. Pepř je vidět, je výraznější a jídlu dodává úplně jiný šmrnc. Nesmíme zapomenout na smetanu. Když se rozhodnete vařit jakékoli smetanové jídlo, od halušek s brynzou, přes špagety carbonara až po omáčky k masům, nepoužívejte 10-12% smetany. Vždycky jsou lepší ty od 33%. Lépe vám zhoustnou, lépe se kontroluje konzistence a mají samozřejmě výraznější chuť.
Pozn.: Při výrobě omáčky u gramáže záleží na surovinách a na chuti každého člověka. Někdo má rád jemnější, někdo silnější...
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Podrobné info: