Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
brynza | 125 g |
slanina | 100 g |
větší cibule | 1 ks |
pažitka | 1 hrstička |
petrželka | 1 hrstička |
libeček | 1 hrstička |
čerstvý tymián | 1 snítka |
bílé víno | 50 ml |
drůbeží vývar | 100 ml |
olej | 1 lžíce |
pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Mám zde recept na vynikající rolky. Pozor na brynzu, bývá opravdu slaná, takže se solí kuchařinky opatrně.
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.
Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí.
Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.
Na pánvi ( měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran.
Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem.
Podáváme s čerstvými bramborami.