Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
krájený sýr Kralevic | 1 balení |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
hladká mouka | dle potřeby |
vývar | dle potřeby |
Hráškové pyré: | |
hráškové pyré | 400 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
smetana | dle potřeby |
máslo | kousek |
Bramborové pyré: | |
brambory | cca 250 g |
sůl | dle chuti |
mléko | dle potřeby |
máslo | kousek |
mletá paprika | špetka |
Pořád jsem nevěděla, co uvařit. Nakonec jsem se rozhodla pro kuřecí maso a pěkně si pohrála s jeho přípravou.
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky sýra. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vysmahneme a zaprášíme troškou hladké mouky. Přidáme trochu mleté papriky a podle potřeby přilijeme vývar, pilně mícháme a provaříme. Pak přecedíme.
Hrášek povaříme v troše vody, osolíme a opepříme. Do hotového přilijeme smetanu, přidáme máslo a rozmixujeme.
Brambory uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a ušleháme.
Podrobné info: