Pažitka
Název:

Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší


Kuřecí rolky se sušenými rajčaty a bramborovo-dýňovou kaší


Ingredience:
Rolky:
kuřecí prsa3 ks
schwarzwaldská šunka9 plátků
nakládaná sušená rajčata v oleji9 ks
medvědí pesto nebo prolisovaný česnek dle chuti
dijonská hořčice dle chuti
víno dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvá listová petržel nebo libeček dle chuti
Kaše:
brambory typ B nebo C350 g
dýně hokaido200 g
drcený kmín2 špetky
sůl dle chuti
máslo1 silný plátek
mlékocca 50 ml
Postup přípravy:

Na tuhle kombinaci jsem měla chuť už hodně dlouho. Ačkoli sušená rajčata miluji, vařím s nimi hodně málo, ale když už je koupím, vždy si na nich velmi pochutnáme.

Prsa omyjte, osušte a rozřízněte na plátek. Paličkou na maso ho poklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, pak pestem. Začněte od nejširší strany. Do masa postupně zarolujte dva plátky rajčete a následně ještě jeden. Opatrně maso přitahujte, aby drželo tvar rolky. Hotovou rolku zamotejte do tří plátků šunky. Takto postupujte i u dalších rolek. Hotové rolky dejte do zapékací misky a polijte trochou oleje z rajčat, zakápněte trochou vína. Já použila červené - polosuché, které jsem měla načaté. Stejně tak bych klidně použila bílé. Pečte zhruba na 190°C asi 30 minut.

Mezi tím, co se peče maso, oloupejte brambory a nakrájejte je na kostky, dýni vypeckujte. Slupka z dýně hokaido je po uvaření úplně měkká, proto se nemusí loupat, pouze očistěte nehezká místa a nakrájejte ji na stejné kostky jako brambory. Vařte v osolené vodě s kmínem doměkka.

Brambory a dýni sceďte a přendejte do vyšší nádoby, ve které se vám bude dobře šlehat a nezašviháte si celou kuchyň. :P Přidejte máslo a začněte šlehat! (žádný ponorný mixér), postupně přilévejte mléko a šlehejte do požadované hustoty.

Servírujte s čerstvým nasekaným libečkem nebo listovou petrželí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno