Pažitka
Název:

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví, paprikou a ananasem


Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví, paprikou a ananasem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa500 g
červená paprika1 ks
červený ocet0,5 dcl
hnědého cukru100 g
větší cibule šalotka1 ks
sójová omáčka dle chuti
vejce1 ks
mrkev1 ks
olivový olej2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
škrob špetka
čerstvý ananas4 plátky
malý rajský protlak1 ks
kuřecí vývar na podlití
Postup přípravy:

Tenhle recept jsem odkoukala od Zdeňka Pohlreicha, zkusila jsem ji a musím říct, že jsme si doma moc pochutnali....

Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky si připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1- 2 hodiny v chladu.

Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek - omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky ( může být i okapaný - kompotovaný ananas). Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem - dál dusíme doměkka.

Naložené maso na oleji orestujeme doměkka.
Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Takto orestované maso ( bez oleje ) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem. Opravdu nám chutnalo ( malinko jsem zakápla omáčku i červeným vínem), ale to bylo jen něco navíc, co tam jinak nedávám, ale mělo to šmrnc i tak i tak.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno