Ingredience: | |
olivový olej | dle potřeby |
žampiony | 4 ks |
kuřecí prsní řízky | 500 g |
kapie | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
pŕek | 1 ks |
sojová omáčka | dle chuti |
worcestrová omáčka | dle chuti |
koření baby gril | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
maďarská lahůdková paprika Grešík | dle chuti |
pepř čtyř barev | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Příloha: | |
rýže tří barev | dle potřeby |
Znáte situaci, když vyrazíte na drobné doplnění zásob a vracíte se s prázdnou peněženkou a narvaným kufrem? To prostě nejde tam tu nádhernou zeleninu a ty žampióny ponechat ladem. Na zeleninovou směs jsem už měla zálusk delší dobu a konečně na ní došlo.
Nakrájíme si maso na kostičky, dáme do misky, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, společně s baby grilovacím kořením, maďarskou lahůdkovou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Překryjeme potravinovou fólií a necháme odležet dvě hodiny. Na pánev si dáme olivový olej, který si rozehřejeme a přidáme naloženou směs, orestujeme. V případě potřeby podlijeme vodou a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, žampióny. Když je maso hotové, přidáme pokrájené papriky a pórek, krátce prohřejeme. V případě potřeby dochutíme, já už přidala jen pepř.
Podáváme s rýží tří barev, kterou propláchneme a vaříme dle návodu.
Tentokrát jsem nezahušťovala, pokud potřebuji zahustit, přidávám tapioka škrobovou mouku, hrašku nebo kukuřičný škrob.
Podrobné info: