Pažitka
Název:

Kuřecí špíz s česnekovou rýží


Kuřecí špíz s česnekovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí nebo krůtí maso (prsní řízky) dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
kečup3 lžíce
olej na pesto trochu
koření na pizzu špetka
slanina15 dkg
Postup přípravy:

Česneková rýže je takovou novinkou, kterou jsem do jisté doby neznala. Ale musím říct, že to je velmi chutná varianta rýže.

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran. Připravíme si do mističky olej, do kterého přidáme kečup a koření na pizzu. Připravené plátky pomažeme připraveným pestem, poklademe plátkem slaniny a srolujeme. Srolované maso nakrájíme na centimetrová kolečka, které napícháváme na špejli. Poté takto připravené špízy pečeme do zlatova v troubě. Přílohu jsem volila česnekovou rýži se slaninou a kari kořením. Rýži si připravíme tak, že dáme do kastrolu vařit vodu, spolu s několika stroužky česneku, kari kořením a solí. Pak přidáme rýži, kterou po uvaření ještě krátce orestujeme na kapce oleji se slaninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno