Ingredience: | |
kuřecí srdíčka | 1000 g |
červená cibule | 2 ks |
kuřecí vývar | 800 ml |
zauzená slanina | 100 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1/4 ks |
mražené fazolky | 150 g |
mražený hrášek | 100 g |
hladká mouka | dle potřeby |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
celý pepř | 2 - 3 kuličky |
bobkový list | 2 ks |
sůl | dle chuti |
šťáva z citronu | dle chuti |
oregano | dle chuti |
tymián | dle chuti |
nové koření | 3 kuličky |
Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi pochutnají na srdíčkách, pak je tento recept právě pro vás! Chutí nám tato omáčka připomíná svíčkovou.
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Vše společně chvíli restujeme.
Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části a srdíčka přepůlíme. Propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině.
Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby. K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouk v zakysané smetaně se sosem ze srdíček a vlijeme do nádob. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Vše ještě cca 5 minut povaříme. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.
Podrobné info: