Název:Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží
Ingredience:
Ingredience: |
kuřecí stehenní řízek bez kůže | 2 ks |
sušené hřiby | 1 hrnek |
cibulka lahůdková | 1 svazek |
česnek | 2 stroužky |
kuřecí vývar | 2 hrnky |
solamyl | 2 lžičky |
olej | 2 lžíce |
plátek másla | 1 cm |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
rýže | 1 balíček |
Postup přípravy:Pokud doma nemáte zrovna možnost čerstvých hub, jsou na řadě domácí zásoby sušených. I ty dodají omáčce super chuť a vůni.
Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme.
Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem.
Dvě minutky restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu.
Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout.
Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1 a1/2 hrnku vývaru a promícháme.
Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut.
Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené nati a 2 minuty povaříme. Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat.
Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno