Pažitka
Název:

Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží


Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízek bez kůže2 ks
sušené hřiby1 hrnek
cibulka lahůdková1 svazek
česnek2 stroužky
kuřecí vývar2 hrnky
solamyl2 lžičky
olej2 lžíce
plátek másla1 cm
sůl1 špetka
pepř1 špetka
rýže1 balíček
Postup přípravy:

Pokud doma nemáte zrovna možnost čerstvých hub, jsou na řadě domácí zásoby sušených. I ty dodají omáčce super chuť a vůni.

Hřiby dáme do větší misky a zalijeme vařící vodou. Necháme 10 minut odstát a slijeme do cedníku.
Maso opláchneme, osušíme, rozřízneme na poloviny a všechny 4 kusy lehce osolíme.
Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zhruba hrst zelené nati dáme bokem a zbytek i s česnekem dáme do kastrolu na rozehřátý olej s máslem.
Dvě minutky restujeme a poté odhrneme k okraji kastrolu.
Pak vložíme maso, které necháme prudce z obou stran zatáhnout.
Mírně opepříme, přidáme hříbky, podlijeme 1 a1/2 hrnku vývaru a promícháme.
Slabým varem dusíme přikryté pokličkou 20-25 minut.
Měkké maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve zbylém vývaru, přidáme zbytek nakrájené nati a 2 minuty povaříme. Do šťávy dáme prohřát maso a můžeme podávat.
Na přílohu se hodí rýže, těstoviny, nebo šťouchané brambory či bramborová kaše.
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno