Pažitka
Název:

Kuřecí stehna na červené cibuli s restovanými žampiony


Kuřecí stehna na červené cibuli s restovanými žampiony


Ingredience:
Ingredience:
velká kuřecí stehna2 ks
bylinky - medvědí česnek, saturejka, libeček dle chuti
hrubozrnná sůl dle chuti
červená cibule2 ks
nať z jarní cibulky1 ks
kuřecí vývar dle potřeby
máslo2 lžíce
velké žampiony4 ks
Postup přípravy:

Toto jídlo je pochoutka, zvláště pak, když si "vyhrajete" s restováním žampionů a červené cibuli. Budou šťavnatě pukat v kombinaci s měkkým masíčkem....až se vám budou dělat boule za ušima.

Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Smícháme hrubou sůl, uzenou papriku, medvědí česnek, libeček a saturejku. Tuto směs vetřeme do masa. Posypeme hustě pokrájenými cibulemi a zelenou natí z jarní cibulky. Poklademe máslem a vložíme na pekáček. Zalijeme vývarem nebo jen vodou a pečeme v troubě dozlatova. Mezitím si pokrájíme očištěné žampiony. V nádobě rozpustíme máslo, orestujeme plátky žampionů, přidáme drcený kmín, přilijeme trochu vývaru a dusíme doměkka. Výborné je na přidání chutě i houbové koření. Podáváme s bramborem nebo s kaší a přidáme na talíř chutné orestované žampionky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno