Ingredience: | |
kuřecí stehna | 4 ks |
olej | 4 lžíce |
menší žluté cibule | 2 ks |
malé žampiony | 250 g |
česnek | 3 stroužky |
tymián | 4 snítky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
dijonská hořčice | 4 lžíce |
středně velké brambory | 4 ks |
kuřecí vývar nebo voda | dle potřeby |
toastový chleba | 2 plátky |
máslo | 2 lžíce |
Nedávno jsem přemýšlela, co uvařit do krabiček do práce. A inspiroval mě časopis Albert. Recept jsem si přizpůsobila podle momentálních domácích zásob a nakonec z toho vzniknul perfektní oběd.
Stehna osolte a z obou stran je opečte na pánvi na oleji. Opečená stehna vložte do pekáče.
Do výpeku na pánev přidejte cibuli pokrájenou na klínky, žampiony (malé vcelku, větší přepulte) a nakonec i česnek pokrájený na tenké plátky. Vše orestujte a přidejte do pekáče ke kuřeti.
Každé stehno potřete lžící dijonské hořčice a opepřete čerstvě mletým pepřem. Brambory rozkrájejte na klínky, osolte a také přidejte do pekáčku. Přidejte i tymiánové snítky. Podlijte vodou (nebo kuřecím vývarem), tak aby byl asi 2 cm ode dna. Přiklopte a pečte na 170°C 25 - 30 minut.
V robotu rozsekejte toastový chléb, smíchejte ho s máslem a vytvořte drobenku. Stehna posypejte a ještě 20 minut dopečte odkryté dozlatova.
Podrobné info: