Pažitka
Název:

Kuřecí stehýnka na šalotkách, hříbkách a rozmarýnu


Kuřecí stehýnka na šalotkách, hříbkách a rozmarýnu


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehýnka1 kg
šalotka2 ks
sušené hříbky2 hrti
rozmarýn3 snítky
drcený kmín1 lžíce
máslo3 plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Už jsme se nemohli dočkat, až začne houbařská sezóna, tak jsme si uvařili takový malý závdavek. Poprvé ochutnala i dcerka (29 měsíců) a moc jí šmakovalo.

Stehýnka omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Šalotky nakrájíme na tenké plátky, dáme je na dno pekáčku a na ně vyskládáme kuřecí stehna. Zasypeme sušenými hříbky, přidáme plátky másla a větvičky rozmarýnu. Nakonec lehce podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi hodinu. Poté odklopíme a ještě dopečeme křupavou kůrku (nejlépe horkovzduch nebo gril). Podávala jsem s novými bramborami a pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno