Ingredience: | |
kuřecí stehýnka | 1 kg |
šalotka | 2 ks |
sušené hříbky | 2 hrti |
rozmarýn | 3 snítky |
drcený kmín | 1 lžíce |
máslo | 3 plátky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Už jsme se nemohli dočkat, až začne houbařská sezóna, tak jsme si uvařili takový malý závdavek. Poprvé ochutnala i dcerka (29 měsíců) a moc jí šmakovalo.
Stehýnka omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Šalotky nakrájíme na tenké plátky, dáme je na dno pekáčku a na ně vyskládáme kuřecí stehna. Zasypeme sušenými hříbky, přidáme plátky másla a větvičky rozmarýnu. Nakonec lehce podlijeme a pečeme přikryté na 180 stupňů asi hodinu. Poté odklopíme a ještě dopečeme křupavou kůrku (nejlépe horkovzduch nebo gril). Podávala jsem s novými bramborami a pažitkou.
Podrobné info: