Pažitka
Název:

Kuřecí vývar se zeleninou, kurkumou a vaječnými noky


Kuřecí vývar se zeleninou, kurkumou a vaječnými noky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí skelet a droby z kuřete1 ks
voda dle potřeby
kurkuma1,5 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
libeček dle chuti
petrželka dle chuti
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/2 ks
Noky:
vejce2 ks
hrubá mouka dle potřeby
sůl špetka
Postup přípravy:

Masový vývar vždy přijde k chuti, jak na oběd, nebo k večeři. Je zdravý a pěkně vás zahřeje.

Skelet s droby omyjeme a dáme vařit s očištěnou kořenovou zeleninou, libečkem, petrželkou a kurkumou. Když jsou maso i droby měkké, obereme maso a pokrájíme jej i se zeleninou na malé kousky a vrátíme zpět do vývaru. Zavaříme nočky z vajec a mouky a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme ho polévky ještě čerstvou petrželku a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno