Ingredience: | |
kuřecí skelet a droby z kuřete | 1 ks |
voda | dle potřeby |
kurkuma | 1,5 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
libeček | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 1/2 ks |
Noky: | |
vejce | 2 ks |
hrubá mouka | dle potřeby |
sůl | špetka |
Masový vývar vždy přijde k chuti, jak na oběd, nebo k večeři. Je zdravý a pěkně vás zahřeje.
Skelet s droby omyjeme a dáme vařit s očištěnou kořenovou zeleninou, libečkem, petrželkou a kurkumou. Když jsou maso i droby měkké, obereme maso a pokrájíme jej i se zeleninou na malé kousky a vrátíme zpět do vývaru. Zavaříme nočky z vajec a mouky a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme ho polévky ještě čerstvou petrželku a můžeme podávat.
Podrobné info: