Pažitka
Název:

Kuřecí závitky na jehle s schwarzwaldskou šunkou, anglickou slaninou a restovanou zeleninou


Kuřecí závitky na jehle s schwarzwaldskou šunkou, anglickou slaninou a restovanou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
větší kuřecí prsa2 ks
schwarzwaldská šunka80 g
anglická slanina80 g
sůl špetka
červená paprika1 ks
okurka hadovka100 g
cherry rajčátka150 g
chřest100 - 150 g
olivový olej trochu
balzamic glaze dle chuti
Postup přípravy:

Máte to kolikrát, jako já? Koupím kuřecí maso a vymýšlím, jak bys se od přešlých obědů odlišila. Někdy zvolím rychlou, barevnou, chutnou variantu se zeleninou, která vás snad neomrzí nikdy. Špízky na jehle opeču na pánvi tak, abych si vychutnala jednotlivé chutě.

S každého kuřecího prsíčka si uděláme 3 plátky. Plátky osolíme a naplníme schwarzwaldskou šunkou, zavineme do závitku. Závitek si omotáme anglickou slaninkou a po třech závitkách napíchneme na jehlici. Na vroubkaté pánvi a trošce olivového oleje opečeme do zlatova z obou stran (pečeme pomalinku, aby se závitek propekl i krásně uvnitř).
Jako příloha je restovaná zeleninka. Zeleninku si opláchneme a chřest si 2 minutky povaříme. Zeleninku nakrájíme na větší kousky, rajčátka a chřest necháváme v celku. Orestujeme také na vroubkaté pánvičce s olivovým olejem asi 2 až 3 minutky. Poté podáváme a ozdobíme balzamicem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno