Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
velká cibule | 1 ks |
střední mrkev | 2 ks |
větší petržel | 1 ks |
celer | kousek |
pórek + další zelenina dle chuti | 1/2 ks |
bramborový škrob | 1 lžíce |
olej | 2 lžíce |
pepř | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
*koření na čínu | cca lžičky |
Nevíte coby? Udělejte si rychlou domácí čínu. Potřebujete jen dobře rozpálenou pánev (nejlíp samozřejmě wok) a kvalitní sójovou omáčku (na mojí oblíbenou se podívejte ZDE). No a také kus kuřecího masa a nějakou zeleninu. Není jí třeba moc, já na čínu dokonce občas použiji jen zeleninu základní (mrkev, celer, petržel) a cibuli. Klidně bez masa. A tyhle čtyři suroviny (společně s kořením, sójovkou a bramborovým škrobem) mám doma vždycky a bohatě si s nimi vystačím.
Olej v pánvi rozpálíme na vysokou teplotu a osmažíme na něm pokrájenou cibuli (není třeba, aby byla úplně nadrobno). K zesklovatělé cibuli přihodíme na kostičky nebo tenké nudličky nakrájenou zeleninu a také ji osmažíme. Teprve poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a za občasného proházení zprudka smažíme tak dlouho, dokud se nezatáhne. Základ opepříme, okořeníme a zalijeme sójovou omáčkou (nesolíme, omáčka je slaná dost, přidáváme postupně podle chuti). Stáhneme plamen na nižší teplotu a všechno společně opékáme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne tak akorát na skus. V malém množství vody důkladně rozmícháme bramborový škrob, přilijeme ho do pánve a za stálého míchání 5 minut provaříme. Podáváme s oblíbenými nudlemi nebo s dušenou rýží.
Podrobné info: