Pažitka
Název:

Kuskus s cizrnou a batáty

vegetariánský recept


Kuskus s cizrnou a batáty


Ingredience:
Ingredience:
kuskus80 g
malá červená cibule1 ks
uvařená cizrna100 g
střední batát1 ks
rukola4 hrsti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

Rychlé vaření nemusí být nutně chuti na škodu. Toto jídlo je toho důkazem. Dnešní oběd byl takový ten, co dům dal, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Jednotlivé ingredience mám ráda samy o sobě, a když jsem je využila ve vzájemném spojení, výslednému jídlu to jen prospělo.

Nejprve si uvaříme batát. V mírně osolené vodě vaříme cca 10 minut (do změknutí). Mezitím si nakrájíme červenou cibuli a na troše oleje si ji v kastrolku zesklovatíme. Poté přidáme kuskus a krátce osmahneme (tak, aby se kuskus rozvoněl). Kuskus s cibulkou zalijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a necháme cca 5 minut nabobtnat. Poté už jen v talíři promícháme uvařený kuskus s cibulkou, uvařeným, na kostičky nakrájeným batátem, přidáme nasekanou rukolu a cizrnu. Vše promícháme a dle chuti dosolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zakápneme citronovou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno