Ingredience: | |
kuskus | 80 g |
malá červená cibule | 1 ks |
uvařená cizrna | 100 g |
střední batát | 1 ks |
rukola | 4 hrsti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
Rychlé vaření nemusí být nutně chuti na škodu. Toto jídlo je toho důkazem. Dnešní oběd byl takový ten, co dům dal, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Jednotlivé ingredience mám ráda samy o sobě, a když jsem je využila ve vzájemném spojení, výslednému jídlu to jen prospělo.
Nejprve si uvaříme batát. V mírně osolené vodě vaříme cca 10 minut (do změknutí). Mezitím si nakrájíme červenou cibuli a na troše oleje si ji v kastrolku zesklovatíme. Poté přidáme kuskus a krátce osmahneme (tak, aby se kuskus rozvoněl). Kuskus s cibulkou zalijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a necháme cca 5 minut nabobtnat. Poté už jen v talíři promícháme uvařený kuskus s cibulkou, uvařeným, na kostičky nakrájeným batátem, přidáme nasekanou rukolu a cizrnu. Vše promícháme a dle chuti dosolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zakápneme citronovou šťávou.
Podrobné info: