Pažitka
Název:

Kuskus s cizrnou, pečenými rajčaty, rukolou a vejci

vegetariánský recept


Kuskus s cizrnou, pečenými rajčaty, rukolou a vejci


Ingredience:
Ingredience:
cizrna z plechovky (propláchnutá a okapaná)150 g
celozrnný kuskus100 g
máslo1 lžíce
rukola1 velká hrst
cherry rajčata10 - 15 ks
křepelčí vejce (klasická vejce 4 ks)8 ks
lněné semínko drcené1 lžíce
česnek nakrájený na tenké plátky3 stroužky
mletý kmín2 lžičky
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej trochu
čerstvá máta dle chuti
šťáva z půlky citronu dle chuti
Postup přípravy:

Trochu jsem se zde inspirovala v kuchařce What Katie Ate, kterou mám moc ráda a tak nějak je mi jasné, že máme s Katie stejné chutě, jistě nejsem sama. Pokud máte raději výslednou chuť kuskusu více orientální, je dobré vejce vynechat a přidat více máty a citronu, a kdo nemá rád mátu může ji nahradit bazalkou. 

Předehřejte troubu na 180 st. Je zde možnost rajčata péct déle a na méně (na 140 st., 90 minut), na chuti je to znát, ale pokud na to není čas zkuste tuto variantu, jako já. Rajčata omyjte, rozkrojte, osolte, opepřete a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 30 minut. Mezitím si podle návodu na obalu připravte kuskus, když je hotový dejte do něj lžíci másla a vidličkou ho načechrejte. Nechejte stranou. Na pánev dejte trochu olivového oleje a pokrájený česnek a osmahněte cizrnu s lněným semínkem a mletý kmín. Trvá to cca 10 minut. V mezičase nechejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní vejce. Křepelčí vajíčka povařte cca 1,5 minuty, klasická vajíčka cca 3-4 minuty. Nyní vše smíchejte dohromady, smíchejte kuskus, cizrnu s ln. semínkem a česnekem, omytou rukolu, pečená rajčata a oloupaná a pokrájená vajíčka. Vše osolte, opepřete. Pro orientální variantu vynechejte vejce a na závěr vše pokapejte citronovou šťávou a posypejte lístky máty. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno