Pažitka
Název:

Kuskus s omáčkou z polníčku, bílé ředkve, cibulové zeleniny, bazalky na Českém Ghíčku

vegetariánský recept


Kuskus s omáčkou z polníčku, bílé ředkve, cibulové zeleniny, bazalky na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
bílá ředkev1 ks
banánová šalotka1 ks
bílá cibule1 ks
česnek1 stroužek
čerstvá bazalka4 listy
polníček hrst
mandlové mléko Provamel250 ml
kuskus60 g
Postup přípravy:

Tato omáčka vznikla úplně náhodou, připravovala jsem přeliv na zapékanou zeleninu, a když jsem jej ochutnala, tak moje chuťové pohárky zaplesaly.

Na Českém Ghíčku si orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, prohřejeme a ke konci přidáme hrst polníčku, který jsem již nevařila, rozmixujeme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence.

Podáváme s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno