Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
bílá ředkev | 1 ks |
banánová šalotka | 1 ks |
bílá cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
čerstvá bazalka | 4 listy |
polníček | hrst |
mandlové mléko Provamel | 250 ml |
kuskus | 60 g |
Tato omáčka vznikla úplně náhodou, připravovala jsem přeliv na zapékanou zeleninu, a když jsem jej ochutnala, tak moje chuťové pohárky zaplesaly.
Na Českém Ghíčku si orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, prohřejeme a ke konci přidáme hrst polníčku, který jsem již nevařila, rozmixujeme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence.
Podáváme s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.
Podrobné info: