Pažitka
Název:

Kuskus s tuňákem, vejci a pórkem


Kuskus s tuňákem, vejci a pórkem


Ingredience:
Ingredience:
kuskus1 hrnek
tuňák1 konzerva
hrášek1 konzerva
pórek1/2 ks
vařená vejce2 ks
medvědí pesto2 lžičky
sýr Grana Padano50 g
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vzhledem k dnešní návštěvě lékaře a omezenému výběru potravin v lednici, jsem musela vymyslet nějaký rychlý a lehčí oběd. Tento je určitě z kategorie "chutnám líp, než vypadám". Ale myslím, že by se vám v předvánočním shonu mohl hodit.

Nejdříve si dáme vařit dvě vejce. Mezitím si do suchého kuskusu přidáme lžíci olivového oleje, trochu soli, zalijeme vroucí vodou (na 1 hrnek kuskusu přijde 1,5 hrnku vody) a necháme odstát. Na pánvi na trošce oleje orestujeme nakrájený pórek, pěkně do měkka. Poté přidáme hrášek, tuňáka a pesto z medvědího česneku. Vše společně prohříváme. Uvařená vejce oloupeme a přes "kolečko" protlačíme do pánve. Nakonec přidáme hotový kuskus a vmícháme nastrouhaný sýr. A rychlý oběd nebo večeře je na stole.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno