Pažitka
Název:

Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem

vegetariánský recept


Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem


Ingredience:
Ingredience:
kuskus100 g
zelené fazolky100 g
baby špenát3 hrsti
olivový olej3 lžíce
medvědí česnek hrst
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
libeček hrst
pažitka svazek
Postup přípravy:

Dnes šlo o to jak z mála udělat hodně. Takže jsem sáhla po osvědčeném kuskusu. Zkombinovala jsem jej se zelenými fazolkami a baby špenátem. Chtělo to však chuťově zvýraznit a k tomu měla sloužit zálivka z olivového oleje, medvědího česneku a bylinek. Byla to dobrá kombinace a určitě tuto podobu kuskusu budu využívat častěji.

Kuskus uvaříme dle návodu na obalu. Fazolky dáme do vařící, osolené vody a cca 3 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Listy baby špenátu si opláchneme a také necháme okapat. V misce si smícháme olivový olej s nasekaným medvědím česnekem. Přidáme nasekané bylinky (libeček, pažitka), citronovou šťávu a osolíme a opepříme.

Poté pak kuskus smícháme s nakrájenými fazolkami, listy baby špenátu a směsí bylinek a olivového oleje. Vše dobře promícháme. Takto připravený kuskus lze jíst samotný nebo jej využít jak přílohu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno