Ingredience: | |
kuskus | 100 g |
zelené fazolky | 100 g |
baby špenát | 3 hrsti |
olivový olej | 3 lžíce |
medvědí česnek | hrst |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
libeček | hrst |
pažitka | svazek |
Dnes šlo o to jak z mála udělat hodně. Takže jsem sáhla po osvědčeném kuskusu. Zkombinovala jsem jej se zelenými fazolkami a baby špenátem. Chtělo to však chuťově zvýraznit a k tomu měla sloužit zálivka z olivového oleje, medvědího česneku a bylinek. Byla to dobrá kombinace a určitě tuto podobu kuskusu budu využívat častěji.
Kuskus uvaříme dle návodu na obalu. Fazolky dáme do vařící, osolené vody a cca 3 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Listy baby špenátu si opláchneme a také necháme okapat. V misce si smícháme olivový olej s nasekaným medvědím česnekem. Přidáme nasekané bylinky (libeček, pažitka), citronovou šťávu a osolíme a opepříme.
Poté pak kuskus smícháme s nakrájenými fazolkami, listy baby špenátu a směsí bylinek a olivového oleje. Vše dobře promícháme. Takto připravený kuskus lze jíst samotný nebo jej využít jak přílohu.
Podrobné info: