Pažitka
Název:

Kuskusové rizoto s kuřecím masem a zeleninou


Kuskusové rizoto s kuřecím masem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
kuskus dle potřeby
pokrájené pečené kuřecí maso2 hrsti
baby karotka2 hrsti
kukuřice4 lžíce
hrášek4 lžíce
máslo dle potřeby
vývar dle potřeby
worcester dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Večeře za 20 minut? ANO! Včera byl krásný slunečný den, takže na vaření moc času nebylo, protože jsme byli celý den na zahrádce. Připravila jsem proto kuskusové rizoto, do kterého jsem použila brané maso z pečeného kuřete, ale pokud není k dispozici, tak se může nahradit orestovanými kuřecími prsíčky.

Pokud vám někdy od oběda zbude upečené kuřecí stehno, můžete maso obrat, pokrájet ho a použít jako základ do rizota. Ale tentokrát do kuskusového, které je opravdu za chvilku připravené.

Kuskus vysypeme do misky, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a necháme stát asi 10 minut pod pokličkou. Množství vody  kuskusu záleží na druhu použitého kuskusu, já jsem na 250 g kuskusu potřebovala 450 ml vody.

V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, nebo vývarem a necháme podusit do měkka. Do zeleninové směsi přidáme pokrájené kuřecí maso včetně výpeku a připravený kuskus. Ke konci dochutíme worcesterem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno