Pažitka
Název:

Kuskusový salát s cizrnou a bazalkovým pestem

vegetariánský recept


Kuskusový salát s cizrnou a bazalkovým pestem


Ingredience:
Ingredience:
kuskus320 g
bazalkové pesto1 vrchovatá lžíce
sušená rajčata, naložená v oleji6 - 8 ks
cizrn250 g
rukol hrst
hoblinky parmazánu dle potřeby
Bazalkové pesto:
bazalkové listy50 g
piniové oříšky1 velká lžíce
česnek1 stroužek
olivový olej100 ml
strouhaný parmazán50 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Miluju kuskus! Asi to bude tim, odkud pochází půlka mojí rodiny. V Tunisu je kuskus národním jídlem a já vám teď předvedu, že se nemusí konzumovat jen s červenou pálivou omáčkou!
Udělejte si můj kuskusovej salát s cizrnou, sušenýma rajčatama a bazalkovým pestem, třeba jako prima lehkou večeři pro Vás a vaše přátele.

"Zálivkou" na kuskusovej salát, je známý bazalkový pesto.
Tahle vynikající kombinace bylinky, olivovýho oleje a oříšků se hodí výborně i na těstoviny nebo do zeleninových salátů, a je víc než snadná na přípravu.

Bazalkový pesto:

Do hmoždíře vložíme natrhaný bazalkový listy, piniový oříšky opražené na pánvi, česnek i sůl a vše rozmačkáme. Pak přidáme parmezán, olivovej olej a celý to umícháme do hladký konzistence.
Můžete použít i tyčovej mixér, ale jak řiká Zdeněk Pohlreich…Jen v případě, že se za to budete stydět! Mixováním se totiž mohou suroviny znehodnotit a ruční práce je zkrátka ruční práce.

Kuskus uvaříme nejlíp v páře, (je pak nadejchanej, sypkej a nelepí se), nebo dle návodu na krabici. Přesypeme ho do mísy, přidáme bazalkový pesto a pořádně ho s uvařeným kuskusem promícháme. Sušený rajčata nakrájíme na menší kousky a společně s okapanou cizrnou smícháme s kuskusem. Na závěr ještě hrst rukoly, dle chuti dosolíme mořskou solí a servírujeme do misek. Takhle připravenej salát můžeme doplnit o tenounký plátky červený cibule a hoblinky parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno