Pažitka
Název:

Květák na pomerančích

vegan


Květák na pomerančích


Ingredience:
Ingredience:
růžičky květáku5 ks
tapiokový škrob2 pol. lžíce
olej neutrální chuti5 polévkových lžic
stroužek česneku2 ks
pomerančová šťáva2 pol. lžíce
kokosový cukr2 čajové lžičky
sojová omáčka5 pol. lžic
rýžový ocet1 pol. lžíce
pomeranče bez kůry1/2
Postup přípravy:

Máte rádi neobvyklé kombinace? Tak to si na tomhle květáku rozhodně pochutnáte.
Květák, česnek a pomeranč s cukrem se k sobě kupodivu skvěle hodí a v puse vytvoří úplnou harmonii.
Kdo nezkusil, nepochopí!

A pokud zrovna nemáte po ruce květák, můžete stejně postupovat i s tofu nebo sójovým masem. Výsledek bude taky skvělý, s květákem je to ale opravdu bezkonkurenčně nejlepší.

Růžičky květáku uvaříte v lehce osolené vodě. Měkký květák vylovíte z vody a necháte vystydnout.
Mezitím si připravíte sosík. Smícháte prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, cukr, sójovku a ocet. Vše důkladně zamícháte, aby se cukr ve směsi rozpustil.
Vychladlý květák obalíte ve škrobu a na rozpáleném oleji ze všech stran opečete do zlata. Pak ke květáku přidáte na kousky nakrájený pomeranč a krátce opečete. Nakonec vše zalijete sosíkem ze sójovky a mícháte, dokud květák není sosíkem obalen a kolem už není téměř žádná tekutina.
Hotový květák zasypete sezamovými semínky a můžete podávat. Skvěle se hodí k rýži nebo nudlím.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno