Ingredience: | |
větší květák | 1 ks |
sůl | dle chuti |
cukr krystal | dle chuti |
máslo | 150 g |
bílá strouhanka | 150 g |
nasekaná petrželka | hrst |
citron - šťáva z něj | 1/2 ks |
Mám pro vás recept s květákem z kuchařky naší vesnice ze 70. let. Není to sice úplně dietní jídlo, ale oproti klasickému smaženému květáku je přeci jen trochu dietnější.
Květák opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Za cca 10 minut květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou strouhanku opražíme na pánvi na másle dozlatova. Jednotlivé porce květáku posypeme opraženou strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s uvařeným bramborem. Posypeme petrželkou.
Podrobné info: