Ingredience: | |
menší květák | 1 ks |
hraška pikantní, směs na obalování | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
brambory | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
Dnes se nekonala v kuchyni žádná kuchařská věda. Ale ta dóóóbrota, že se tatínek olizoval až za ušima a třikrát se mě ptal, jestli už ten květák nebudu jíst. Mně už se fakt nikam nevešel. No co dodat, byl prostě mňam.
V páře si uvaříme květák. Když je květák uvařený a vychladlý, osolíme jej a připravíme si těstíčko, ve kterém květák obalíme. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice. Květák obalený v těstíčku klademe na pečící papír a dáme péct do trouby na 200°C, pečeme dozlatova, podáváme s vařeným bramborem.
Podrobné info: