Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
batát | 1 ks |
petržel | 1 ks |
menší květák | 1 ks |
mletý kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
rýžovokokosové mléko Provamel | dle potřeby |
umeocet | dle chuti |
voda | 1 l |
nať celeru | na ozdobení |
Pokud máte rádi kyselo nebo polévku ze zakysané smetany je tato polévka právě pro vás. Pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí konzumovat mléčné výrobky, případně pro ty kteří rádi experimentují či chtějí vyzkoušet něco jiného. Samozřejmě je možné použít i rostlinnou smetanu a následně dokyselit, fantazii se meze nekladou, já měla načaté rýžovokokosové mléko, které dodalo navíc polévce velmi zajímavou chuť.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, očistíme a na kostičky nakrájíme batát a petržel. Do hrnce si dáme rozehřát lžíci Ghí na kterém připravenou zeleninu orestujeme, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, stáhneme polévku z hořáku a rozmixujeme ji tyčovým mixérem, vrátíme zpět na hořák a dochutíme rýžovokokosovým mlékem, Umeoctem a případně dosolíme a krátce povaříme. Umeocet má přirozenou slanou chuť, které využívám a velmi často již polévku nemusím přisolit. Polévku ozdobíme posekanou natí celeru, případně celými lístečky.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: