Ingredience: | |
České Ghíčko bio | dle potřeby |
malý květák | 1 ks |
bílá špičatá ředkev | 200 g |
pórek | 40 g |
petržel | 1 a 1/2 ks |
kedlubna | 2 ks |
vejce | 1 ks |
umeocet | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
mražený kopr | dle chuti |
voda | 1,5 l |
Může posloužit i jako omáčka. Krémová hustá MŇAM.
Přesně taková je tato polévka. Máme velkou úrodu domácích kedluben a tak volba polévky byla v celku jasná. V obchodě u tety se na mě usmíval nádherný květáček, dovezla mi zrovna zásobu zeleniny z Makra, kde se nacházela rovněž bílá ředkev a polévka se začala pomalinku rýsovat. Chybělo ji jen dochutit a já se rozhodla pro kombinaci umeocta, kopru a vajíčka. Lahodná, krémová prostě hmm...
Než se pustíme do samotné přípravy je zapotřebí zeleninu očistit.
Květák rozebereme na růžičky, ředkev, kedlubnu a petržel oloupeme, nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a pokrájíme na kolečka.
Připravenou zeleninu orestujeme na Ghí kromě pórku. Orestovanou zeleninu zalijeme vodou, přidáme drcený kmín, nesolíme, budeme přidávat umeocet, který je přirozeně slaný, polévku si případně dosolíme po přidání umeocta. Polévku vaříme do změknutí zeleniny, když je zelenina měkká rozmixujeme ji tyčovým mixérem, přidáme pórek a rozkvrdlané vajíčko, povaříme 5 minut, přidáme kopr, já měla mražený, přidala jsem jej 1 polévkovou lžíci. Dle chuti případně přidáme sůl a kmín.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: