Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
květák | 1/2 ks |
větší mrkev | 2 ks |
řapíkatý celer | 40 g |
petržel | 1 ks |
větší brambora | 1 ks |
cizrna Bonduelle | 50 g |
majoránka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
mandlové mléko | 60 ml |
voda | 1,5 l |
Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich.
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla...
Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.
Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.
Dobrou chuť i vám.
Podrobné info: