Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
malý květák | 1 ks |
malá kedlubna | 2 ks |
tuřín | 250 g |
cuketa | 58 g |
petržel | 1 ks |
zelený chřest | 5 stonků |
rýžovo-kokosové mléko Provamel | dle chuti |
voda | 1,5 l |
Chřestíme, chřestové sezóny se musí využít naplno a u nás vede zelený chřest při přípravě polévek, vítězí na plné čáře, dodává polévce úžasnou chuť, nikdy bych nevěřila, že budu kombinovat tolik chutí najednou a že to může být taková dobrota.
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, kedlubnu, petržel a tuřín oloupeme, nakrájíme na kostičky, cuketu oškrábeme, vydlabeme a pokrájíme. Chřest omyjeme, oloupeme, chytíme na jednom a druhém konci, ohneme do luku, dřevnatá část se nám odlomí. Dřevnatou část nevyhazujeme, použijeme ji při přípravě polévky.
Na ghí orestujeme připravenou zeleninu, zalijeme vodu a přidáme dřevnatou část chřestu. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, vyjmeme stonky chřestu a nahradíme je zbylým chřestem a povaříme ještě 5 minut. Po pěti minutách polévku rozmixujeme a dochutíme rýžovo-kokosovým mlékem, případně dosolíme, pokud máme rádi hladké polévky, přepasírujeme.
Přeji dobrou chuť
Podrobné info: