Pažitka
Název:

Květáková polévka s chřestem, tuřínem, kedlubnou, cuketou, petrželí, zjemněná kokosovým mlékem


Květáková polévka s chřestem, tuřínem, kedlubnou, cuketou, petrželí, zjemněná kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
malý květák1 ks
malá kedlubna2 ks
tuřín250 g
cuketa58 g
petržel1 ks
zelený chřest5 stonků
rýžovo-kokosové mléko Provamel dle chuti
voda1,5 l
Postup přípravy:

Chřestíme, chřestové sezóny se musí využít naplno a u nás vede zelený chřest při přípravě polévek, vítězí na plné čáře, dodává polévce úžasnou chuť, nikdy bych nevěřila, že budu kombinovat tolik chutí najednou a že to může být taková dobrota.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, kedlubnu, petržel a tuřín oloupeme, nakrájíme na kostičky, cuketu oškrábeme, vydlabeme a pokrájíme. Chřest omyjeme, oloupeme, chytíme na jednom a druhém konci, ohneme do luku, dřevnatá část se nám odlomí. Dřevnatou část nevyhazujeme, použijeme ji při přípravě polévky.
Na ghí orestujeme připravenou zeleninu, zalijeme vodu a přidáme dřevnatou část chřestu. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, vyjmeme stonky chřestu a nahradíme je zbylým chřestem a povaříme ještě 5 minut. Po pěti minutách polévku rozmixujeme a dochutíme rýžovo-kokosovým mlékem, případně dosolíme, pokud máme rádi hladké polévky, přepasírujeme.

Přeji dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno