Pažitka
Název:

Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem


Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
mrkev dle chuti
petržel dle chuti
celer dle chuti
malý pórek1 ks
máslo dle potřeby
muškátový květ špetička
kurkuma špetka
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
vejce1 ks
libeček dle chuti
Postup přípravy:

Měla jsem doma květák a přemýšlela jsem, jak ho využiji v kuchyni. Tentokrát padla volba na polévku, která je taková lehká a moc chutná.

Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, kurkumu, zalijeme vodou a dáme vařit. Květák omyjeme, rozebereme na kousky a přidáme vařit k zelenině. 

Když je květák měkký, rozšťoucháme květák šťouchadlem. Pár růžiček květáku si necháme na ozdobu. Ochutíme solí, pepřem a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme rozšlehanými vejci, povaříme a zjemníme máslem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno