Ingredience: | |
menší květák | 1 ks |
mrkev | dle chuti |
petržel | dle chuti |
celer | dle chuti |
malý pórek | 1 ks |
máslo | dle potřeby |
muškátový květ | špetička |
kurkuma | špetka |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
vejce | 1 ks |
libeček | dle chuti |
Měla jsem doma květák a přemýšlela jsem, jak ho využiji v kuchyni. Tentokrát padla volba na polévku, která je taková lehká a moc chutná.
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, kurkumu, zalijeme vodou a dáme vařit. Květák omyjeme, rozebereme na kousky a přidáme vařit k zelenině.
Když je květák měkký, rozšťoucháme květák šťouchadlem. Pár růžiček květáku si necháme na ozdobu. Ochutíme solí, pepřem a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme rozšlehanými vejci, povaříme a zjemníme máslem.
Podrobné info: