Pažitka
Název:

Květáková polévka s patizonem a uzeným lososem


Květáková polévka s patizonem a uzeným lososem


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
střední patizon1/2 ks
malá cibule1 ks
zeleninový vývarcca 750 ml
muškátový oříšek špetka
citronová kůra špetka
sušený koriandr1 lžička
krémový sýr100 g
uzený losos8 plátků
koriandr hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

V dnešním teplém dni jsme si vystačili s hustou polévkou. Vařila jsem z toho, co tak zvaně dům dal. Květáková polévka je v dnešní podobě krémová, doplněná o patizon a krémový sýr. Uzený losos je pro mě pochoutkou sám o sobě a ve spojní s jemnou květákovou polévkou a koriandrem tvoří velmi příjemné propojení chutí.

V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme najemno nasekanou cibulku, poté nakrájený květák na růžičky a patizon na kostičky. Zasypeme sušeným koriandrem, muškátovým oříškem a citronovou kůrou a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme od bodu varu cca 10 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přidáme krémový sýr a osolíme a opepříme. Při podávání pak přidáme plátek uzeného lososa a nasekaný koriandr. K podávání můžeme přidat i opečený toast.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno