Ingredience: | |
Bio České Ghíčko | dle potřeby |
malý květák | 1 ks |
menší petržel | 2 ks |
sůl | dle chuti |
kmín | dle chuti |
řasa kombu | velikost poštovní známky |
loupaná červená čočka | 2 hrsti |
voda | dle potřeby |
Polévky máme moc rádi a květák patří mezi naší oblíbenou zeleninu. Luštěniny jsou důležitou součástí naší stravy a neměly by být opomíjené, často je přidávám do polévky, kde se snadněji zamaskují, i když my s jejich konzumací až takové problémy nemáme, stejně tak ráda pracuji s mořskými řasami, které jsou bohatým zdrojem živin. Často je používám právě při přípravě polévek, příloh a celková výživová hodnota se velmi výrazně navýší, vyzkoušejte je i vy. Nemusíte se bát, jejich chuť není ve výsledném pokrmu znát.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, petržel nakrájíme a vše společně orestujeme na Ghí, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, řasu kombu a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, přidáme dvě hrsti červené čočky a krátce povaříme a nakonec vše společně rozmixujeme. Řasu můžete v polévce ponechat.
Podrobné info: