Pažitka
Název:

Květáková polévka s petrželí, čočkou a řasou kombu


Květáková polévka s petrželí, čočkou a řasou kombu


Ingredience:
Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřeby
malý květák1 ks
menší petržel2 ks
sůl dle chuti
kmín dle chuti
řasa kombu velikost poštovní známky
loupaná červená čočka2 hrsti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Polévky máme moc rádi a květák patří mezi naší oblíbenou zeleninu. Luštěniny jsou důležitou součástí naší stravy a neměly by být opomíjené, často je přidávám do polévky, kde se snadněji zamaskují, i když my s jejich konzumací až takové problémy nemáme, stejně tak ráda pracuji s mořskými řasami, které jsou bohatým zdrojem živin. Často je používám právě při přípravě polévek, příloh a celková výživová hodnota se velmi výrazně navýší, vyzkoušejte je i vy. Nemusíte se bát, jejich chuť není ve výsledném pokrmu znát.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, petržel nakrájíme a vše společně orestujeme na Ghí, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín, řasu kombu a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkčí, přidáme dvě hrsti červené čočky a krátce povaříme a nakonec vše společně rozmixujeme. Řasu můžete v polévce ponechat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno