Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
květák | 400 g |
bílá ředkev | 1 ks |
bílá cibule | 1 ks |
polníček | 50 g |
voda | 1 l |
Znáte polníček? Ne? Tak si jej určitě v tomto období zařaďte do svého jídelníčku. Je bohatým zdrojem vitamínu C, dále vitamínu E, B, provitamínu A, obsahuje kyselinu listovou, železo a je rovněž bohatým zdrojem hořčíku.
Má uklidňující vliv na nervovou soustavu, zlepšuje činnost srdce a stav cév a posiluje obranyschopnost.
Na Českém Ghíčku si orestujeme bílou cibuli, přidáme růžičky květáku společně s pokrájenou bílou ředkví. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček a krátce prohřejeme. Já jsem jen vhodila do polévky, zamíchala a stáhla z plotny.
Podrobné info: