Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
malý květák | 1 ks |
malý pórek - bílá část | 1 ks |
petržel | 1/2 ks |
vejce | 1 - 2 ks |
brambora | 1 ks |
mandlové mléko Provamel | cca 1/4 l |
sůl | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
voda | 1 l |
Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou. Polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše, co potřebujeme a nikdo nic nepitná. Květákovou polévku dělám často v různých variantách. Chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila.
Vznikla tak velmi snadná, chutná a výživná polévka.
Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a přilijeme mandlové mléko. Podle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: