Pažitka
Název:

Květáková polévka s pórkem, petrželí kmínem a vajíčkem


Květáková polévka s pórkem, petrželí kmínem a vajíčkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
malý květák1 ks
malý pórek - bílá část1 ks
petržel1/2 ks
vejce1 - 2 ks
brambora1 ks
mandlové mléko Provamelcca 1/4 l
sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Potřebovala jsem rychlou polévku a zároveň propašovat vajíčka, která našemu mladému pánovi samotná nějak nejedou. Polévky jsou na toto ideální, dá se tam schovat vše, co potřebujeme a nikdo nic nepitná. Květákovou polévku dělám často v různých variantách. Chtělo to zase trošku změnu v chuti a přidáním vajíčka jsem toho docílila. 

Vznikla tak velmi snadná, chutná a výživná polévka. 

Pokrájíme si pórek, který orestujeme na ghí, přidáme na růžičky rozebraný květák, pokrájenou petržel, vše prohřejeme a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme mletý kmín, pokrájenou bramboru a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji a přilijeme mandlové mléko. Podle potřeby případně dosolíme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a již jen krátce povaříme.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno