Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
květák | 150 g |
bílá kulatá ředkev | 2 ks |
petržel | 1/2 ks |
tuřín | 160 g |
kedlubna | 100 g |
řasa kombu | velikost poštovní známky |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
voda | 1,5 l |
majoránka | dle chuti |
kmín | dle chuti |
Dnes jsem přemýšlela jakou polévku připravit a jelikož na mě vykouknul z lednice načatý tuřín a spousta další zeleniny a já si nemohla vybrat, rozhodla jsem se pro kombinaci chutí a vznikla tato polévka.
Na Českém Ghíčku orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme majoránku, kmín a řasu kombu, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku na zahušťování, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme. Hrašku je zapotřebí vařit minimálně 20 minut.
Podrobné info: