Pažitka
Název:

Květáková polévka s ředkví, petrželí, tuřínem, kedlubnou řasou kombu a hraškou


Květáková polévka s ředkví, petrželí, tuřínem, kedlubnou řasou kombu a hraškou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
květák150 g
bílá kulatá ředkev2 ks
petržel1/2 ks
tuřín160 g
kedlubna100 g
řasa kombu velikost poštovní známky
hraška na zahušťování1 lžíce
voda1,5 l
majoránka dle chuti
kmín dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem přemýšlela jakou polévku připravit a jelikož na mě vykouknul z lednice načatý tuřín a spousta další zeleniny a já si nemohla vybrat, rozhodla jsem se pro kombinaci chutí a vznikla tato polévka.

Na Českém Ghíčku orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme majoránku, kmín a řasu kombu, přidáme ve vodě rozkvrdlanou hrašku na zahušťování, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme. Hrašku je zapotřebí vařit minimálně 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno