Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
pórek | 1 ks |
brambora | 1 ks |
květák bez košťálu | 1 ks |
petržel | 1 ks |
voda | 1 l |
mletý kmín | špetka |
umeocet | 1 lžíce |
rýžová smetana | dle potřeby |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
Včera večer jsem seděla v křesle a vzpomněla jsem si na prababiččinu podmáslovou polévku. Na tu chuť nikdy nezapomenu. Přemýšlela jsem jak jí udělat, aby ji mohl i náš Tomášek. Po neděli zásoby nic moc, ale květák, petržel, pórek se v zásobách ještě našel. Rýžovou smetanu jsem měla otevřenou a citrón se na mě smál z misky. No a vyplatilo se. Tomášek křičel mami Mňami a já málem spálila maso na plotně.
Na Českém Ghíčku jsem orestovala pórek, přidala květák, petržel. Prohřála, zalila vodou, přidala pokrájenou bramboru a kmín, povařila do měkka. Ke konci jsem přidala 3 lžíce rýžové smetany, lžíci Umeocta a podle chuti šťávu z citrónu.
Pokud Vám nedělá problém podmáslí místo rýžové smetany dejte podmáslí a přikyselte dle chuti citrónem, já dala šťávu z poloviny citrónu.
Podrobné info: