Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
malý květák | 1 ks |
tuřín | 100 g |
kulatá bílá ředkev | 1 ks |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
majoránka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
Tuřín jsem si v kuchyni zamilovala, jeho chuť je nasládlá a dodá polévce velmi příjemnou chuť. Bohužel není zrovna dostupný a to ani v Makru, kde je na objednávku. Když mi teta volala, že je v Makru a že zrovna mají tuřín, neváhala jsem ani vteřinu a nechala si jej opět dovézt. Bohužel zákazníci o něj nejeví příliš velký zájem a tudíž jeho zastoupení v obchodech není valné a já si myslím, že je to velká škoda.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a hrašku, kterou jsme si rozkvrdlali ve vodě. Vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je třeba povařit minimálně 20 minut, aby byla dobře stravitelná.
Podrobné info: