Pažitka
Název:

Květáková polévka s tuřínem, bílou ředkví, majoránkou a hraškou


Květáková polévka s tuřínem, bílou ředkví, majoránkou a hraškou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
malý květák1 ks
tuřín100 g
kulatá bílá ředkev1 ks
hraška na zahušťování1 lžíce
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Tuřín jsem si v kuchyni zamilovala, jeho chuť je nasládlá a dodá polévce velmi příjemnou chuť. Bohužel není zrovna dostupný a to ani v Makru, kde je na objednávku. Když mi teta volala, že je v Makru a že zrovna mají tuřín, neváhala jsem ani vteřinu a nechala si jej opět dovézt. Bohužel zákazníci o něj nejeví příliš velký zájem a tudíž jeho zastoupení v obchodech není valné a já si myslím, že je to velká škoda.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a hrašku, kterou jsme si rozkvrdlali ve vodě. Vaříme do změknutí zeleniny, hrašku je třeba povařit minimálně 20 minut, aby byla dobře stravitelná.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno