Pažitka
Název:

Květáková polévka s tuřínem, mrkví a majoránkou


Květáková polévka s tuřínem, mrkví a majoránkou


Ingredience:
Ingredience:
tuřín200 g
střední mrkev2 ks
malý květák1 ks
České Ghíčko dle potřeby
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
voda1,5 l
Postup přípravy:

Tuřín jsem si velmi oblíbila, má jedinou chybu, strašně špatně se shání. Babička kvůli nám oběhala několik obchodů a prostě není. Už teď lituji, že jsem si koupila jen dva kusy, které jsou už pryč. No prostě další nový druh zeleniny, který se u nás zabydlel.

Na Ghí si orestujeme očištěnou a pokrájenou zeleninu. Zalijeme vodou, přidáme sůl a majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny a poté vše rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno