Pažitka
Název:

Květáková rýže a sicilská caponata

paleo, whole30


Květáková rýže a sicilská caponata


Ingredience:
obrovský lilek1 ks
Ingredience:
menší červená cibule1 ks
česnek2 stroužky
menší zralá rajčata6 ks
zelené olivy bez pecek hrst
kapary ve slaném nálevu hrstika
hladkolistá petržel dle chuti
sušené oregano1 lžička
vinný ocet2 - 3 lžíce
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
květák1 ks
masový vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Ciao amici! Dnes trocha italské kuchyně podle Jamieho Olivera. Recept na jeho sicilskou caponatu je naprosto dokonalý. Voní a chutná báječně..a aby taky ne, Jamie je profík každým coulem, ten by naučil vařit snad i koně. 

Jeho recepty obletěly svět tak rychle, jako jeho třicetiminutové menu. Zakotvily i v mé kuchyni. 
Pokud máte rádi lilek a létem provoněná rajčata, olivy a kapary...směle do toho, protože tohle jídlo zaručuje chuťový zážitek na 100%.

Ve větší pánvi a na olivovém oleji osmažíme lilek pokrájený na kostky a posypaný oregánem, ze všech stran. Když začíná hezky zlátnout, přidáme drobně pokrájenou cibuli, nať hladkolisté petržele a na plátky nasekaný česnek. Opět chvilenku restujeme. Podle potřeby přidáme trochu olivového oleje. Dále vmícháme okapané olivy, kapary a celou směs zastříkneme vinným octem. Necháme odpařit ocet a vmícháme na kousky pokrájená rajčata. Dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Nakonec posypeme nasekanými lístky petržele.

Květák rozebereme na růžičky a ve foodprocesoru rozmixujeme na drobno. Rozpálíme olivový olej a květákovou drť na něm pár minutek restujeme. Podlijeme vývarem, tak 3 - 4 lžíce budou stačit, osolíme a dusíme do měkka.

Květákovou rýži servírujeme s caponatou. Na talíři můžeme zakápnout olivovým olejem nebo vinným octem, dle chutí každého. Buon appetito!! A když už jsme u té Itálie, jdu si pustit další díly Chobotnice..

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno