Ingredience: | |
květák Romanesco | 1 kg |
kukuřičný škrob | 150 g |
hladká mouka + na poprášení | 75 g |
kypřící prášek | špetka |
vychlazená sodovka | cca 500 ml |
vločková sůl | dle chuti |
Wasabbi majonéza: | |
majonéza | dle potřeby |
wasabi | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
Na smažení: | |
olej | dle potřeby |
Návyková verze české klasiky - smaženého květáku. Jistě si tento recept zamilujete, tak jako já.
Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme, aby vzniklo hustší těstíčko.
V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.
Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti).
Podáváme s bramborem.
Podrobné info: