Pažitka
Název:

Květákové curry s cuketou a hráškem

vegan, bez lepku


Květákové curry s cuketou a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
květák300 g
kokosové mléko z plechovky4 lžíce
voda1 hrnek
mražený hrášek1 hrnek
malá cuketa1/2 ks
kurkuma3 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sušený nebo čerstvý koriandr dle chuti
kajenský pepř dle chuti
brokolice, špenát dle chuti
Postup přípravy:

Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.

Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu (případně i jinou zeleninu). Po pár minutách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.

Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno