Pažitka
Název:

Květákové karbanátky


Květákové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
syrový květák200 g
strouhaný sýr30 g
vejce1 ks
strouhanka1 pol. lžíce
sůl špetka
pepř špetka
sušený česnek špetka
petrželka špetka
paprička1 ks
olej na smažení
Postup přípravy:

Už nejednou jsem zmínil kapustové a na tyto jaksi zapomněl. Škoda. Dnes už tolik květák nemusím. Přestává mi chutnat a obzvláště takto upravený. Bývalo ale pravidlem, poměrně dávno, že jsem květákové karbanátky a smažený květák připravoval jednou týdně. Miloval jsem ta jídla. Doufám, že si je nyní zamilujete vy.

1/ Dnes ze syrového květáku - ten tedy opláchnutý semeleme mlýnkem s hrubou šajbou, nebo v kutru tyčového mixéru. To druhé jsem použil já a není to tak úplně ono. Podle mne zbytečně kašovité.

2/ Připravíme si základ - vajíčko, strouhaný sýr a lžíci smetany. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, hrstí posekané čerstvé petrželky a přidáme květák. Vše dobře vymícháme s e strouhankou a necháme v lednici 5 minut odpočinout. Poměr je asi 200 gramů květáku, 1 kus vajíčko, 1 lžíce strouhanky. To ostatní podle osobní chuti. Já přidal sekanou papričku.

3/ Nebo jinak - opět v kutru rozmixujeme květák a máčený kus kus, nebo pohanku. Smícháme se žloutkem a strouhankou a nakonec už lehce vmícháme sníh z bílků. Koření a česnek je věcí volby.

4/ Ty první já smažím obalené ve strouhance, nebo trojobalu a tradičně smažím. Z druhé směsi připravuji placičky a opékám na oleji do zlatava tak jak jsou a bez obalu.

Je to opravdu hezká shoda okolností. Dopoledne jsem připravil a v poledne v TV sledoval jak je připravují v Tescoma vaření. Hezké!

Přílohu si zvolte sami dle chutě. Hodí se, jak brambory, tak čerstvý chléb. Recept na domácí čerstvý chléb najdete u mě na profilu.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavel Míček

    zavřít okno