Ingredience: | |
květák | 450 g |
bílá část pórku | 1/3 ks |
ovesné vločky | 100 g |
vejce | 2 ks |
treska | 200 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhanka | 2 - 3 lžíce |
voda | dle potřeby |
Mrkvové hranolky: | |
střední mrkev | 3 - 4 ks |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
oregano | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
tymián | dle chuti |
Smetanovo koprový dip: | |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
nasekaný kopr | 2 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Chtěla jsem udělat něco zeleninového a k tomu rybu, a tak mě napadlo dát vše do jednoho a vznikly z toho moc dobré zeleninové karbanátky. Jsou dobré jak na oběd tak i samotné jen tak do ručky jako svačina.
Květák uvařte v páře ci vodě (já vařila v páře) cca 20 minut. Stejně tak uvařte na páře i tresku cca 5 minut. Ovesné vložky rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou směs a tuto zalijte trochou vody, aby vločky změkly. Květák přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s ním lépe pracovalo. Přidejte tresku nakrájenou na malé kousky, dále pórek nakrájený na kostičky a směs ovesných vloček. Dále přidejte vejce, osolte a opepřete a dle konzistence směsi přidejte potřebné množství strouhanky. Z této hmoty pak tvořte karbanátky, které pokladete na plech vyložený pečící fólií a pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s zeleninovými hranolkami nebo bramborovou kaší.
Mrkvové hranolky:
Mrkev nahrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregáno, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečíčím folií.
Pekla jsem společně s karbanátky ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Smetanovo koprový dip:
V mísce smícháme zakysanou smetanu s nasekaným koprem, rozmačkaným česnekem a poté osolíme a opapříme.
Podrobné info: