Pažitka
Název:

Květákové karbanátky s ovesnými vločkami a treskou s mrkvovými hranolkami a smetanovo koprovým dipem


Květákové karbanátky s ovesnými vločkami a treskou s mrkvovými hranolkami a smetanovo koprovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
květák450 g
bílá část pórku1/3 ks
ovesné vločky100 g
vejce2 ks
treska200 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
strouhanka2 - 3 lžíce
voda dle potřeby
Mrkvové hranolky:
střední mrkev3 - 4 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
oregano dle chuti
bazalka dle chuti
tymián dle chuti
Smetanovo koprový dip:
zakysaná smetana1 kelímek
nasekaný kopr2 lžíce
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Chtěla jsem udělat něco zeleninového a k tomu rybu, a tak mě napadlo dát vše do jednoho a vznikly z toho moc dobré zeleninové karbanátky. Jsou dobré jak na oběd tak i samotné jen tak do ručky jako svačina.

Květák uvařte v páře ci vodě (já vařila v páře) cca 20 minut. Stejně tak uvařte na páře i tresku cca 5 minut. Ovesné vložky rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou směs a tuto zalijte trochou vody, aby vločky změkly. Květák přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s ním lépe pracovalo. Přidejte tresku nakrájenou na malé kousky, dále pórek nakrájený na kostičky a směs ovesných vloček. Dále přidejte vejce, osolte a opepřete a dle konzistence směsi přidejte potřebné množství strouhanky. Z této hmoty pak tvořte karbanátky, které pokladete na plech vyložený pečící fólií a pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s zeleninovými hranolkami nebo bramborovou kaší.

 

Mrkvové hranolky:

Mrkev nahrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregáno, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečíčím folií.

Pekla jsem společně s karbanátky ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Smetanovo koprový dip:

V mísce smícháme zakysanou smetanu s nasekaným koprem, rozmačkaným česnekem a poté osolíme a opapříme.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno