Ingredience: | |
menší květák | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
mrkev nakrájená na kostičky | 3 ks |
thajská zelená kari pasta | 1 lžička |
cizrna | 1 plechovka |
kokosové mléko | dle potřeby |
listový špenát | 1 - 2 hrsti |
zelený hrášek | dle chuti |
římský kmín | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Dnes mám pro vás recept na nejdokonalejší květákové kari na světě. Jakmile si ho jednou zkusíte připravit, nebudete chtít už nikdy jiné. Základem dobrého kari je specifické koření a čerstvé suroviny. Toto jídlo se dá připravit na tisíc způsobů, ale kombinace květáku, cizrny, špenátu a kokosového mléka patří mezi mé nejoblíbenější.
Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody. Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.
Podrobné info: