Ingredience: | |
menší květák | 1 ks |
Těstíčko: | |
vejce | 2 ks |
muškátový květ (kari koření) | špetka |
pepř | dle chuti |
mléko | cca 1/2 hrnku |
petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
strouhaný čedar | 150 g |
pokrájené chorizo | 100 g |
hladká mouka | 2,5 lžíce |
Květákové placičky, rychlé a jednoduché jídlo, které si můžete dát s třeba jako já se zeleninovým salátem, s bramborami, nebo jen tak samotné.
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme doměkka v osolené vodě. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory květák rozmačkáme. Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky si uděláme těstíčko. Podle konzistence přidáme mouku, když je těstíčko řídké, nebo mléko, když je těstíčko husté. Z květáku tvarujeme placičky, které v těstíčku obalíme. Poklademe na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podrobné info: