Pažitka
Název:

Květákovo-cizrnové placky pro děti od 1 roku


Květákovo-cizrnové placky pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
květák200 g
vařená cizrna/předvařená z cizrny5 vrchovatých lžic
cizrnový nálev/voda5 lžic
celozrnná špaldová mouka150 g
vejce2 ks
sezamová semínka2 lžíce
česnek1 stroužek
sekané bylinky (pažitka a petrželka) hrst
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Na pořadu dnešního dne byl květák. Tatínek má nejraději obalovanou klasiku, tak jsem mu ji chtěla splnit. Naopak naše žížala květák v této podobě nechce, takže pro ni jsem dělala KVĚTÁKOVO-CIZRNOVÉ PLACKY. Nutno přiznat, že jsem je stejně líně osmažila v pánvi s tím klasickým, takže nějak velmi zdravější to nebylo, no ale aspoň ta cizrna. Nakonec to stejně dopadlo tak, že dítě ujídalo tatínkovi obalovaný a tatínek dítěti placky.

Květák oberte na drobné růžičky a uvařte do měkka (trvá to přibližně 10 minut). Ty poté umístěte do mixeru společně s cizrnou, nálevem, stroužkem česneku a dvěma žloutky. Rozmixujte na hladkou kaši. Do ní přisypejte mouku, sekané bylinky, sezamová semínka a osolte. Na závěr ještě sníh ušlehaný z bílků. Těsto má konzistenci třeba hustější bublaniny nebo nočků, nedá se z něj přímo tvarovat, ale nemělo by to ničemu vadit. Lžící jsem dělala bobky na rozpálenou pánev a takto jsem placičky smažila. Pokud budete chtít zdravější variantu, jistě půjdou stejným způsobem i upéct v troubě. Nedělejte placičky vyšší než zhruba jeden centimetr, pravděpodobně by se dobře nepropekly. 

Servírovat můžete třeba s bramborovou kaší nebo jen tak, s dipem z bílého jogurtu a bylinek. 

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno