Pažitka
Název:

Květákovo-pórkový krém

vegetariánský recept


Květákovo-pórkový krém


Ingredience:
Ingredience:
zeleninový vývar1 l
menší květák1 ks
menší pórek1 ks
česnek dle chuti
tvrdý sýr dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
kmín špetka
vegeta špetka
hladká mouka a máslo na jíšku
petrželka hrstka
Postup přípravy:

Polévky u nás „frčí“. Někdo rád vývary, někdo zahuštěné a já osobně dávám přednost krémovým. Ať už smetanovým či čistě zeleninovým. 

A tato polévka je opravdu moc dobrá. Sýr s opečeným česnekem ji dává opravdu šmak.

Orestujeme na másle nakrájený na hrubo pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín a květák rozdělený na růžičky. 
Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme par růžiček a zbytek rozmixujeme.
Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
Dochutíme, pokud je potřeba a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.

Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno