Ingredience: | |
malý květák | 1 ks |
mini morková kost | 1 ks |
pórek | 1 ks |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka |
muškátový květ | špetka |
rajče | 1 ks |
mražená kukuřice | hrst |
mražená mrkev | hrst |
čerstvá majoránka | dle chuti |
libeček | dle chuti |
Na nočky: | |
máslo | 2,5 lžíce |
krupička | 3,5 lžíce |
vejce | 1 ks |
sůl | špetička |
muškátový květ | špetička |
kari koření | špetička |
Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.
Květák rozebereme na růžičky a pórek pokrájíme na kolečka. Vše dáme vařit doměkka. Přidáme sůl, kvůli vývaru přidáme i malou morkovou kost na vyvaření spolu s rajčátkem, pepř, špetku kurkumy, bylinky a muškátový květ. Vše společně vaříme doměkka. Ponorným mixérem zeleninu mírně rozmixujeme. Přidáme mrkev a kukuřici a ještě krátce povaříme. Odstraníme kos a připravíme si nočky. Změklé máslo smícháme s vejcem a moukou, přidáme sůl a špetku muškátového květu. Uděláme si těstíčko, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme nočky, které vaříme ještě cca 5 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.
Podrobné info: